Гъста яхния от картофи и бамя

КристинаКристинаНовак321320
13/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо555
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бамята се накисва за половин-един час в студена вода с оцет, след което се обтрива със сол и се изплаква под чешмата.

Отрязват се дръжките ѝ, но не от дъно, за да не пусне много слуз при готвенето.

На котлона се слага мазнина, в която на слаб огън се задушават нарязаните на ситно лук и морков.

Когато са готови, към тях се добавят червеният пипер и брашното и се разбъркват за не повече от минута.

Долива се вода и се слагат нарязаните на кубчета картофи.

Яхнията трябва да поври 10-15 минути и едва тогава се добавя бамята.

Тя се сварява много бързо, особено ако е млада.

Добавят се солта, черния пипер, а магданозът се поръсва, след като яхнията от картофи и бамя е готова и котлонът бъде изключен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар