Пълнено пиле със зеленчуци

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак217302191
14/09/2019
"Едно пълнено пиле винаги е повод да съберете цялото семейство на трапезата "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо456
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата пълнено пиле със зеленчуци овкусете пилето отвътре и отвън със сол и черен пипер.

Нарежете една голяма печена пиперка на малки парчета.

В тиган загрейте зехтин и изпържете пиперката заедно със счукана скилидка чесън за 2-3 мин - колкото да се овкуси. Отстранете тигана от котлона.

Добавете нарязаните зелени маслини, яйцето объркано с настъргания пармезан и галетата, полейте със сок на половин лимон. Хомогенизирайте добре плънката.

Напълнете пилето. Зашийте отвора с конец или забодете внимателно с клечки за зъби.

В дълбока тенджерка налейте една кафяна чашка зехтин. Сложете клонка розмарин и скилидка чесън. Запържете пилето от всички страни.

Полейте с чашка бяло вино, чашка топла вода и сока на половин лимон. Захлупете тенджерката и задушете за 10 мин.

Загрейте фурната на 200°C. В тава, застлана с хартия за печене, прехвърлете пилето.

Полейте с течността от задушаването. Сложете тавичката във фурната и изпечете пилето до приятен загар.

Пълненото пиле сервирайте със салатка по желание!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар