gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца Да си оближеш пръстите

Свински ребърца Да си оближеш пръстите

EminaEmina
Новак
11641542
Свински ребърца Да си оближеш пръстите
Снимка: Emina
1 / 2
14/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Е няма как да не си оближете пръстите след свинските ребърца"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг (заедно с кожата)
  • кетчуп - 2 - 3 с.л.
  • соев сос - на вкус
  • мед - 1 с.л.
  • лук - 1 средна глава кромид
  • бахар - няколко зърна
  • черен пипер - няколко зърна
  • горчица - 1 ч.л.
  • бира - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се до полуготовност.

Междувременно се приготвя гъста смес от меда, соевия сос, кетчупа и горчицата.

Ребърцата се преместват в тавичка с кожата нагоре и се намазват обилно със сместа.

Сипва се 1/2 чаена чаша бира и толкова вода.

Свински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка.

Сервират се със студена бира или червено вино!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: