Овесена каша с ленено масло

14/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се прясно мляко или вода със щипка сол. Заливаме овесените ядки с течността, която трябва да ги покрие напълно.

Ако предпочитате овесената кашата да бъде по-течна, трябва да използвайте повече мляко или вода. Затваряме купата с капак и оставяме овесените ядки за 10 минути да поемат течността.

Прибавяме измити тъмни стафиди, лешници запечете леко в сух тиган и поръсваме кашата с ядки, канела, нарязани желирани бонбони, но може да подсладите и с лъжица мед.

Накрая се полива с лъжица ленено масло, разбърква се и хапваме за закуска.

Ползата от лененото масло е голяма. С него се доставят Омега-3, омега-6 , омега-9, минерали и витамини.

Предпазва от диабет, висок холестерол, при проблеми със стомаха като язва, гастрит, колит и проблеми с щитовидната жлеза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар