Домашна пастърма от свинско месо
Domaća pršuta od svinjskog mesaДомашняя бастурма из свинины
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пастърма»Домашна пастърма от свинско месо

Домашна пастърма от свинско месо

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3352k3
Домашна пастърма от свинско месо
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
17/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Хубавите мезета на тънко режете, с апетит хапвайте и на приятели давайте"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 - 3 кг от свински бут
  • морска сол - 2 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • чубрица - градинска
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете свинския бут на едри филии по около 3 см.

Накиснете го за 48 часа в 3 литра вода със захарта и солта.

Поставете го във вряща вода за малко и след това го отупайте с любимите си подправки.

Аз ползвам градинска чубрица.

Нанижете парчетата и оставете свинската пастърма да съхнат поне 30 дни.

По нататък – на здраве и тази вкусна домашна пастърма от свинско месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: