gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кефтедакия - телешки кюфтенца по гръцки

Кефтедакия - телешки кюфтенца по гръцки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4k4
Кефтедакия - телешки кюфтенца по гръцки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
17/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Ама и името им едно такова - мераклийско - спор няма, че това се перфектните телешки кюфтенца"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • червен пипер - щипка
  • черен пипер - щипка
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
  • брашно
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата.

Настържете тиквичката на ситно ренде. Посолете и оставете за 10 мин.

В каймата добавете леко изстисканата от отделената вода настъргана тиквичка, едно яйце, две супени лъжици галета, наситнените лук и скилидки чесън.

Подправете с щипка червен и черен пипер, щипка магданоз и джоджен. Объркайте продуктите добре.

Приберете купата в хладилник за час.

В тиган загрейте слънчогледово олио. От каймата направете кюфтета, които оваляйте в брашно и леко приплескайте.

Изпържете телешките кюфтета. Извадете ги на кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Поднесете кюфтетата Кефтедакия топли с купичка млечна салата дзадзики!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: