Френска леща яхния

Френска леща яхния
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
17/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Леща яхния по френска рецепта - дали ще ви хареса повече от родната предстои да разберете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените зеленчуци се нарязват на ситно. Задушваме в зехтин нарязан лук, морков, червена чушка и скилидки чесън да омекнат.

Добавя се малка лъжичка червен пипер, наливаме вода около 1 литър и оставяме да заври.

Лещата се измива, прибавя се във врялата зеленчукова смес и когато набъбне, добавяме още гореща вода да се свари, а това става бързо за около 20 -25 минути.

Към омекналата леща прибавяме сол на вкус.

В тиган с масло се загрява и прибавяме още 1 ч.л. червен пипер, разбърква се за кратко и сипваме отново при лещата.

Когато клокне, е готова и се изключва.

Може да поръсим лещата яхния с чубрица и сервираме!

Много е вкусна тази френска леща яхния!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: