gotvach.bg»Рецепти»Салати»Яйчена Салата»Френска яйчена салата

Френска яйчена салата

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k14k11
Френска яйчена салата
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
19/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Един от шедьоврите на Френската кухня - разкошна въздушна салата, подходяща винаги и по всякакъв повод"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • картофи - 2 бр. големи/средни
  • зелен фасул - около 80 г пресен
  • майонеза - 400 г лека (или 60/40 майонеза /цедено кисело мляко)
  • лимони - 1 бр. сока
  • зелен лук - 3 - 4 стръкчета
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - по желание
  • черни маслини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите, а зеленият фасул почистете срязвайки крайчетата на шушулките. Сложете двата зеленчука заедно да се сварят в леко подсолена вода.

Сварете и яйцата отделно и оставете всичко да изстине, след това охладете за 1 час в хладилник.

Нарежете зеления фасул на ситно и го овкусете със зехтин, сол и половината лимонов сок.

Настържете картофите и овкусете и тях с лимонов сок, сол и черен пипер. Яйцата обелете и също настържете.

В салатиера или подходяща купа подреждайте пласт зелен фасул, пласт картофи, майонеза, яйца и така редувайте до привършване на продуктите, като най-отгоре завършите с настъргани яйца.

Украсете френската яйчена салата със поръска от ситно скълцан зелен лук и черни маслини.

Поднесете яйчената салата добре охладена!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: