Начин на приготвяне
Червената леща се накисва за около час-два. Отцежда се от водата. Слага се във нутрибулет заедно с кристалчетата хималайска сол и се блендира.
Добавят се яйцето, киселото мляко, инстантната мая и отново се блендира до получаването на хомогенна смес. Накрая се прибавя бакпулверът и се блендира за много кратко.
Гърнето на мултикукъра намазваме с кокосово масло и изсипваме сместа. Настройваме на програма Печене, 180 градуса за 20 минути.
Питката е много вкусна!
Рецептата е подходяща за тези които спазват Зонов режим на хранене(16БВ). Червената леща регулира нивата на кръвната захар и е подходяща храна и за диабетици.
Идеална е и за включване в бебешкото меню при ниски нива на желязо.