Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Вкусна питка от червена леща

Вкусна питка от червена леща

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Вкусна питка от червена леща
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Питка от червена леща, изключително полезна за хора, които спазват хранителен режим, имат недостиг на желязо или висока кръвна захар. Подходяща е за диабетици"

Необходими Продукти

  • червена леща - 240 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • хималайска сол - няколко кристалчета на вкус
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • инстантна мая - на върха на ножа
  • кокосово масло - 1 ч.л за подмазване на гърнето на мултикукъра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червената леща се накисва за около час-два. Отцежда се от водата. Слага се във нутрибулет заедно с кристалчетата хималайска сол и се блендира.

Добавят се яйцето, киселото мляко, инстантната мая и отново се блендира до получаването на хомогенна смес. Накрая се прибавя бакпулверът и се блендира за много кратко.

Гърнето на мултикукъра намазваме с кокосово масло и изсипваме сместа. Настройваме на програма Печене, 180 градуса за 20 минути.

Питката е много вкусна!

Рецептата е подходяща за тези които спазват Зонов режим на хранене(16БВ). Червената леща регулира нивата на кръвната захар и е подходяща храна и за диабетици.

Идеална е и за включване в бебешкото меню при ниски нива на желязо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: