gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Задушени гъби Пачи крак

Задушени гъби Пачи крак

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5666k1k3k
Задушени гъби Пачи крак
Снимка: Ivi Vacca
1 / 5
20/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2-3
"Експертите от Готвач препоръчват Пачият крак да се консумира задушен и в компанията на бутилка бяло вино"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Първо почиствам гъбите с кухненска кърпа и изсипвам в тиган на средна степен да пуснат соса си, добавям скилидките чесън с бучка масло.

Леко задушавам и добавям виното, изсипвам сметаната, пилешкия бульон, накъсаното на парченца сварено пилешко месо (прекрасно става с домашно пиле).

Намалявам мощността на котлона и готвя до сгъстяване на соса около 15 минути. Когато сосът стане жълт и се сгъсти леко, е готов.

Тази комбинация на гъби с пиле е много популярен специалитет във Франция. Приятно приготвяне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: