gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Мариновани нарязани червени камби

Мариновани нарязани червени камби

Мариновани нарязани червени камби
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
20/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Рецептата е ясна, ама друго ни тормози - как ще издържите цели десет дни, докато туршията стане готова"

Необходими Продукти

  • камби - 2 кг червени
  • моркови - 1 кг
  • кервиз - 1 връзка
  • карфиол - 1 глава
  • марината за 1 буркан от 3 литра
  • морска сол - 3 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • оцет - 200 мл от 6 %
  • аспирин - 5 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват, почистват от семената и ги нарязваме в голяма тава на парченца. Морковите, обелени, се нарязват на кръгчета.

Керевиз се реже на едро, а карфиол се разделя на розички. Разбъркваме всички зеленчуци да се размесят добре.

В буркан от 3 литра се натрошават на прах 5 аспирина и сипваме на дъното. Добавят се равни лъжици сол, захар, оцет от 6 % и зърна черен пипер.

Разбърква се малко с лъжица марината и пълним буркана с нарязаните смесени зеленчуци.

Долива се със студена вода до ръбчето горе на буркана и затваряме с капачка. После 8-10 дни се обръща веднъж на ден, оставен е на тъмно и хладно. След този период ще имате вкусни и хрупкави камби за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: