Крехки ребърца на скара
Krhka rebarca na roštilju
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Крехки ребърца на скара

Крехки ребърца на скара

Крехки ребърца на скара
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
22/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне24 мин.
Готвене30 мин.
Общо54 мин.
Порции5
"Каним ви на симпозиум на тема Колко крехки са крехките ребърца на скара и с вино или бира да се консумират"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата на половинки. В купа сложете всички съставки за маринатата. Добавете и подготвените свински ребра вътре. Разбъркайте и оставете за една нощ в хладилника. Нарежете магданоза и чесъна на дребно. Сложете ги в купичка.

Сложете ребрата на скара, като по време на печене ги мажете със зехтина. Малко преди да ги извадите, смесете останалия зехтин за мазане с чесъна и магданоза.

Намажете ребрата. Оставете за малко, обърнете и отново намажете. Не ги дръжте много време, защото рискувате чесънът да прегори. Извадете и сервирайте с подходяща гарнитура готовите крехки ребърца на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: