Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Крехки ребърца на скара

Крехки ребърца на скара

Крехки ребърца на скара5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
24 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
54 мин.
Порции
5
"Каним ви на симпозиум на тема Колко крехки са крехките ребърца на скара и с вино или бира да се консумират"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 бр.
  • за маринатата
  • бяло вино - 1 к.ч
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 1 с.л.
  • мащерка
  • розмарин
  • черен пипер
  • сол
  • за намазване на ребрата
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 3 - 3 скилидки
  • магданоз - връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата на половинки. В купа сложете всички съставки за маринатата. Добавете и подготвените свински ребра вътре. Разбъркайте и оставете за една нощ в хладилника. Нарежете магданоза и чесъна на дребно. Сложете ги в купичка.

Сложете ребрата на скара, като по време на печене ги мажете със зехтина. Малко преди да ги извадите, смесете останалия зехтин за мазане с чесъна и магданоза.

Намажете ребрата. Оставете за малко, обърнете и отново намажете. Не ги дръжте много време, защото рискувате чесънът да прегори. Извадете и сервирайте с подходяща гарнитура готовите крехки ребърца на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: