gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Оригинален турски бюрек

Оригинален турски бюрек

Оригинален турски бюрек6 / 6
23/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Който е хапвал бюрек, знае, че е страхотен, а сега вече може да си го направите и сами с тази супер рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете плънката, като за целта разбийте яйцата. Добавете натрошеното сирене, киселото мляко и содата. Разбъркайте добре.

В намаслена тавичка, сложете една кора. Полейте с малко олио, сложете втора кора и отново олио. Поставете трета кора, отново малко олио и ръснете малко от плънката.

Повторете процедурата до изчерпване на количеството. Направете заливка, като разбиете яйцата с прясното мляко.

Разрежете баницата на квадрати. Нарежете кравето малко на малки парчета. Сложете парчетата в разрезите.

Излейте заливката отгоре. Печете на 180 градуса до златисто. Извадете и оставете да изстине готовия оригинален турски бюрек.

Източник: Черпак с Мерак

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: