Келам паша - турски сладки

Келам паша - турски сладки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
25/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
"Всичко, абсолютно всичко, което сте чували за турските сладки, е вярно - е много са вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето с киселото мляко.

Добавя се олио, грис, ванилия и бакпулвер.

Разбъркваме с тел да шупне.

Прибавя се брашното на три пъти и се бърка, да се получи меко тесто.

Оформят се два фитила и нарязваме на равни части, а всяка се оформя на топче като кайсия.

Нареждат се в тава върху хартия за печене.

Печем турските сладки на 180°C около 20-25 минути да добие златист цвят.

Сиропът е сварен за 5 минути предварително и охладен.

С черпак се заливат сладките и оставяме да попие.Изваждат се сиропираните сладки в чиния и сервираме турските сладки поръсени с бял кокос.

Страхотни са тези Келам паша - уникалено вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: