Мусака с тиквички и ориз
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с тиквички и ориз

Мусака с тиквички и ориз

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k4k1
Мусака с тиквички и ориз
Снимка: marcheva14
1 / 4
26/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Сочна и без кайма -опитайте една по-различна мусака, която със сигурност ще ви се услади"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, подсушават и нарязват на малки кубчета.

Бялата част на лука се нарязва на шайби. На филийки се нарязва и чесънът.

В дълбок тиган се сгорещява зехтин, прибавят се тиквичките и лукът и се задушават, докато останат на мазнина.

Добавя се оризът, предварително измит и отцеден. Запържва се до стъкловидност. Посолява се със сол, черен пипер, наситнен копър.

Сместа се прехвърля в намаслена със зехтин тавичка, разпределя се, налива се водата.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се поеме водата.

Яйцата за заливката за мусака се разбиват в купа с вилица, добавя се брашното, солта.

Разбива се, след което се прибавя киселото мляко и сместа се разбива до хомогенност. Излива се равномерно върху зеленчуковата мусака и тавичката се връща, за да се запече на горен реотан до зачервяване.

Мусаката от тиквички е готова, поднася се с таратор, допълнително кисело мляко, по избор.

Източник: My candy kitchen

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: