Лека гъбена супа
Lagana čorba od pečurakaLight Mushroom Soup

Лека гъбена супа

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2252k5857943
Лека гъбена супа
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 4
26/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
"Лека и полезна гъбена супичка - ще ви хареса"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме в малко мазнина (масло и олио) нарязаните на ситно лук и морков.

След като хванат златист загар, добавяме нарязаните на по-едро гъби. Запържваме отново.

Добавяме нарязаните на кубчета картофи и бульона. Овкусяваме с подправките и добавяме сушените манатарки. Варим, докато се сварят всички зеленчуци.

След като е готова гъбената супа, изваждаме картофите и ги пасираме. Връщаме ги към готовата супа и по този начин тя придобивам нужната плътност и гъстота.

За мен лично е по-добре гъбите да се усещат.

Поднасяме тази лека гъбена супа с поръсен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: