Начин на приготвяне
В голяма купа счупете яйцата, добавете захарта и щипка настъргана лимонова кора. С миксер разбийте продуктите до пухкав крем.
Разтопете краве масло, без да завира. Излейте го на струйка в яйчения крем, като разбърквате внимателно. В друга купа пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и едно прахче ванилия.
Прибавете сухата смес към крема, като разбърквате с лъжица до хомогенност. Прибавете счуканите на едро орехи. Застелете продълговата форма за кекс (вместимост 1 л) с хартия за печене.
Изсипете кексовата смес, подравнете, сложете няколко цели ядки орехи отгоре. Изпечете кейка в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 40 мин.
Пробвайте за готовност с дървено шишче. Извадете готовия кекс с орехи на решетка, намажете го топъл с една супена лъжица мед.
Изчакайте да се охлади напълно преди да го нарежете!
Да ви е сладко!