Топла зимна салата

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79623910921
02/10/2019
"Когато навън е студено, салатите трябва да са топли - затова е и толкова вкусно това зимно предложение "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо626
  • Преглеждания за месеца626
  • Преглеждания за седмицата229
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр., обескостени
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин
  • печени чушки - 200 г червени
  • нахут - 400 г от консерва
  • каперси - 1 - 2 с.л.
  • За дресинга
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л. екстра върджин
  • лимони - 1 бр., сока от плода
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете бутчетата в купа и ги поръсете от двете страни със сол, черен пипер на вкус и капнете по малко зехтин.

„Масажирайте“ ги добре и след като са се овкусили за 20-30 минути, са готови за термична обработка.

Загрейте много добре грил тиган. Поставете бутчетата в него с кожата надолу.

Обръщайте ги на всеки 2-3 минути. Запечете ги общо за около 8 минути. Оставете месото да почине 5-10 минути.

За дресинга в купа смесете горчицата и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Накрая изстискайте сока на лимона и разбъркайте отново.

В голяма купа сипете прецедения нахут, като предварително отстраните люспите му.

Нарежете печените чушки на ивички и ги добавете. Моите са печени чушки в буркан, като другата половина прибавям към кьопоолу или салата с домати и чесън. Прибавете и каперсите.

Нарежете на ивички месото и го добавете в купата. Полейте зимната салата с дресинга и разбъркайте внимателно.

Тази топла зимна салата е лесна, вкусна и бърза за приготвяне!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар