Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на дребни хапки. Овкусете го със сол и черен пипер на вкус и 1 с.л. соев сос.
Почистете и нарежете гъбите на тънки резени.
Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете месото, докато се зачерви. Извадете го и в същата мазнина запържете първо нарязания на ситно чесън. След това прибавете гъбите и запържете и тях до готовност.
Щом останат само на мазнина прибавете брашното и разбъркайте. Налейте прясното мляко на тънка струя, като бъркате непрекъснато, за да не се образуват бучици. Може да замените прясното мляко с готварска сметана.
Нарежете топеното сирене и добавете и него.
Прибавете подправките (сол, бял пипер, риган и къри) на вкус и пилешкото месо.
Гответе още няколко минути на средна степен докато топеното сирене се разтопи напълно и ястието се сгъсти.
Поднесете топеницата с гъби и пиле топла с пресен домашен хляб и се насладете на това вкусно ястие.
Добър апетит!