Кавказки питки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Кавказки питки1 / 2
01/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и в кладенче посредата добавете маята, солта и половината олио. Замесете постепенно гладко и еластично тесто, като доливате по малко водата и млякото.

Прехвърлете тестото в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса. След това го прехвълете върху набарашнения кухненски плот и го премесете с останалото олио.

Разделете тестото на 2 топки, покрийте ги с кърпа и оставете пак да втасат. Всяка топка разточете на питка. В средата направете по-големи вдлъбнатини.

Сложете питките в намазнена тава, намажете с разбито яйце и поръсете със сусам. Пъхнете кавказките питки да се пекат до готовност в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: