Бутер баклава

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бутер баклава2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Най-трудното при тази бутер баклава е да я изчакате 1 нощ да поеме сиропа, непоносимо трудно е"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет (800 г)
  • орехи - 250 г натрошени ситно
  • За сиропа
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 и 1/2 ч.ч.
  • лимони - настъргана кора на лимон + 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • ванилия - 1 ампула или 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта и водата за сиропа и ги оставете да врат около 10 минути. Накрая добавете лимоновата кора, сока и ванилията. Оставете захарния сироп добре да изстине.

Оставете двата листа бутер тесто да се отпуснат и нарежете всяко парче на 3 отделни по дължина.

Поръсете върху всяка лента със ситно счуканите или смлени орехи. Навийте стегнато лентите и ги подредете в подмазнена тава.

След като ги подредите в тавата с помощта на остър нож нарежете малките баклавички с дебелина до 2 см. Пъхнете ги да се изпекат в загряна на 220 градуса фурна около 30 минути.

След като ги извадите от фурната, веднага залейте със студения сироп и оставете баклавата да престои поне за 1 нощ преди да поднесете.

Бутер баклавата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#203627
Потребител#203627
Super recepta! Nepremenno zalejte s maslo I vsichko ostanalo! Napravih dve - ednata s limon ednata s portokal - oblizaha si vsichki prustite!
24.12.2017 22:22
"АЙШЕТО"...
Ало...снимката е на класическа турска баклава с чам фъстък...че е снимана даже и в кутия с фолио както я продават в Турция...
23.06.2015 17:33
1
3
Даниела
Даниела
Не би трябвало да залива с масло, след като тестото е бутер.То е доста мазно
29.03.2015 14:02
3
Даниела
Даниела
Какво не разбираш? Навива ги на руло жената и после ги реже. Не прави баклава на пластове, а на малки рулца.Какво сложно има да не се разбере???
29.03.2015 13:58
1
Petq_L
Petq_L
А заливаш ли ги с масло преди да ги опечеш?
04.09.2013 12:20
3
Руми
Руми
Не разбирам. Поръсете върху всяка лента със ситно счуканите или смлени орехи. (Навийте)????? стегнато лентите и ги подредете в подмазнена тава.
24.07.2013 11:50
1
1
Покажи всички подкоментари