gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушени аспержи с масло

Задушени аспержи с масло

Задушени аспержи с масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
06/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене7 мин.
Общо12 мин.
Порции2
"Малко, ама съвсем малко им трябва на аспержите, затова не се разсейвайте, а ги гледайте"

Необходими Продукти

  • аспержи - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • олио - 1 с.л. или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете долната част на аспержите. Измийте и подсушете. В тиган разтопете кравето масло, заедно с олиото.

Сложете аспержите. Запържете за кратко, като бъркате от време на време. Затворете с капак тигана, намалете котлона и оставете за пет минути да се задуши леко.

Внимавайте да не загори. На аспержите не им трябва много. Достатъчно е леко да променят цвета си и да хрупкат.

Извадете и сервирайте веднага в подходяща чиния задушените аспержи в масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: