Начин на приготвяне
Обелете, изчистете и измийте зеленчуците. Нарежете ги на дребни парчета. Загрейте зехтина в малка тенджера. Сложете зеленчуците и запържете, докато омекнат. Добавете доматите и подправките. Намалете котлона и варете на бавен огън до сгъстяване на този сос за лазаня.
Направете Бешамел, като разтопите краве масло. Сложете брашното и запържете до златисто. Налейте млякото на тънка струйка, като бъркате, без да спирате с тел. Сложете подправките и варете до желаната гъстота.
Накиснете кори за лазаня за 5 минути в гореща вода. В тавичка сложете малко от бешамела. Наредете ред кори за лазаня. Сложете малко от сос Неаполитана, моцарела, Бешамел, кори за лазаня... и така до изчерпване на количеството, като завършите с корите за лазаня.
Изсипете останалия Бешамел отгоре, поръсете с моцарела и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност така приготвената лазаня Неаполитана.