Агнешката супа на бай Данчо
Jagnjeća čorba baja DančeСуп из ягнятины
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешката супа на бай Данчо

Агнешката супа на бай Данчо

Агнешката супа на бай Данчо
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
09/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Знаете кой е бай Данчо, вижте сега с каква страхотна Агнешка супичка ще ви нагости"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 300 г с кокал
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • фиде - шепа
  • целина - 1 стрък
  • за застройката
  • кисело мляко - 125 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • за поръсване
  • люта чушка - смляна
  • чесън
  • оцет
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото. Сложете го в тенджера под налягане. Налейте вода, колкото да покрие месото, осолете и сложете на котлона.

Изчакайте да заври и ако е необходимо, отстранете пяната с помощта на решетъчна лъжица.

Затворете и варете половин час.

Изключете, изчакайте да излезе парата и отворете. Извадете месото и изчакайте да изстине.

Обезкостете месото, като го накъсате на малки парчета.

В тенджера запържете зеленчуците, които предварително сте нарязали на дребно.

Добавете прецедения бульон. Сложете фидето, подправките, месото и варете на тих огън до готовност на фидето.

Направете застройката, като сложите в купичка киселото мляко, жълтъка и брашното. Разбъркайте с тел.

Вземете един черпак от супата и го сложете при застройката. Разбъркайте добре.

Сложете втори черпак и така, докато температурите се изравнят. Излейте застройката при агнешката супа.

Върнете на котлона и изчакайте да заври.

Махнете от котлона и сервирайте агнешката супа на бай Данчо с люта чушка, чесън о оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: