Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пюрета»Пюре от карфиол

Пюре от карфиол

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пюре от карфиол
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"А кюфтетата тайно си въздишаха и мечтаеха поне този път да бъдат поднесени с пюре от карфиол"

Необходими Продукти

  • карфиол - 450 г
  • картофи - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • праз - 1 стрък
  • масло - 40 г
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • индийско орехче - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се разделя на розички и се накълцва или смила в блендер.

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета от максимум 1 см.

Празът се реже на тънки колелца. Добре е да се използва само бялата част, затова, ако стръкът ви е по-малък, използвайте бялата част от два стръка праз.

Зеленчуците се заливат с прясно мляко, добавя сол и маслото и се варят при често разбъркване 30 минути.

Когато са готови, се добавя индийско орехче на прах и се пасира до гладко пюре от карфиол.

Пюрето от карфиол е идеално за самостоятелно предястие или за гарнитура към дивечови меса.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: