Пъстърва с орехи и лук
Pastrmka sa orasima i lukom
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва с орехи и лук

Пъстърва с орехи и лук

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пъстърва с орехи и лук
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
10/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Изпитана и много лесна рецепта за пъстърва, която много ще ви допадне"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 бр. около 350 г
  • лук - 2 големи глави
  • орехи - 100 г
  • песто дженовезе - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • зехтин
  • лимонов сок
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци. Претрийте го леко със сол.

В тиган загрейте зехтин, пуснете нарязания лук с един дафинов лист. Захлупете съда и задушете лука до омекване.

Отдръпнете от котлона, изчакайте да се поохлади малко и прибавете нарязаните на едро орехи. Овкусете с щипка черен пипер.

Посолете пъстървата отвътре и отвън. С остър нож направете нарези от едната ѝ страна и сложете в тях песто дженовезе.

Напълнете коремчето на рибата с плънката. Забодете отвора с клечка за зъби.

Налейте зехтин в тавичка. Сложете останалата плънка.

Поставете рибата в тавата. Полейте я със струйка зехтин.

Изпечете на 200°C в предварително загрята фурна за около 20 мин.

При поднасяне полейте пъстървата с орехи и лук с лимонов сок!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: