Чушчената манджа на татко
Tatino jelo od paprika
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Чушчената манджа на татко

Чушчената манджа на татко

Чушчената манджа на татко
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 9
11/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Надушите ли, че се готви тази манджа, тичайте за хляб, защото няма да искате и капка да остане на дъното на чинията"

Необходими Продукти

  • лук - 3 - 4 големи глави (нарязани на филийки)
  • пипер - 1 кг по възможност зелен (нарязан)
  • домати - 1 кг (настъргани на рендето без люспата)
  • люти чушки - 1 бр. нарязана (по желание)
  • червен пипер - 1 с.л. (равна)
  • захар - 1 ч.л. (пълна)
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 с.л. (равна)
  • олио - 100 г (може и повече)
  • магданоз - няколко стръка нарязан на дребно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се запържва лукът, след това се добавя пиперът и лютата чушка да се позапържат и те.

Добавя се червеният пипер, разбърква се и се слагат доматите.

Овкусява се със сол и манджата се оставя да ври на слаб огън (степен 3 от 6), докато се изпари водата от доматите и оврят зеленчуците (около 1 час).

Добавя се брашното и чушчената манджа се оставя да поври още 5 минути.

Чушчената манджа на татко се маха се от огъня и се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: