Баница с ябълки

12/10/2019
"Това не е просто баница - това е Баница-Царица на сладките баници и на вас много ще ви хареса "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 002
  • Преглеждания за месеца827
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • олио - 1 к.ч. за поръсване
  • плънка
  • ябълки - 5 - 6 бр.
  • канела - 1 к.л.
  • захар - 8 с.л.
  • грис - 2 - 3 с.л.
  • за намазване
  • олио - 2 с.л.
  • газирана вода - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и рендосват на едро ренде.

Добавя се ванилова захар и оставяме за кратко, после леко се отцеждат, но да остане малко сок да е сочна сладката баница.

В купа смесваме захар, грис и канела.

Взема се една кора, поръсваме с малко олио и суха смес, отгоре 2 кора, олио, суха смес и по малко отцедени ябълки.

Навиват се сладки рулца и нареждаме в намаслена тава.

Получават се 4 рула от 8 кори.

Отгоре се намазват с олио, смесено с газирана вода.

Печем баницата с ябълки в загрята фурна на 180°C до златисто и се изважда.

Преди сервиране поръсваме баницата с ябълки обилно с пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар