Пиле лучник

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5021k
Пиле лучник1 / 2
03/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6
"И както може сами да се досетите по името, това е едно много вкусно ястие, което ние препоръчваме на всички от сърце"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • лук - 5 - 6 глави (350 г) кромид
  • ориз - 100 г
  • копър - 1 връзка
  • чубрица - 2 - 3 стръка
  • червен пипер - 10 г (1 с.л.)
  • олио - 100 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от пресятото брашно, содата, малко сол и вода. Полученото тесто разточете на 2 по-дебели листа - единият да е по-малък, за отгоре.

задушете до омекване в мазнината накълцания лук, а след това добавете измития ориз, нарязаните ситно копър и чубрица, червен пипер и малко сол на вкус.

В намазнена тава сложете по-големия разточен лист - краищата му трябва да увиснат извън тавата. Разпределете плънката с ориз, отгоре порционираното пиле, което по желание може да обезкостите предварително. Прегънете навътре краищата на листа и покрийте с втория лист тесто. Притиснете леко краищата.

Намажете пилето лучник с мазнина и сложете да се изпече в средно силна фурна. Поднесете ястието със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка: