Рибна Паеля

14/10/2019
"А само ако знаете как ухае - няма да искате да погледнете друга паеля освен тази "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 617
  • Преглеждания за месеца239
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ориз - 1/2 кг
  • морски дарове - 1 пак. микс замразен
  • чесън - 1 скилидка
  • домат - 1 бр.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • шафран
  • сол
  • рибен бульон - 2 р
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете зехтина в тавата за паея и го загрейте.

Добавете пакета замразен морски микс и запържете.

Настържете домата и чесъна. Дръпнете рибата по краищата на тавата и сложете в средата рендосаните домати и чесън.

Изчакайте леко да се запържат и добавете червения пипер. След една минута налейте вода.

Посолете и натрошете бульона. Изчакайте да заври и варете 10 минути.

Добавете шафрана, а малко след това и ориза. Намалете котлона на минимум и изчакайте да изври водата напълно.

Изключете и махнете от котлона. Покрийте с капак и оставете за пет минути така.

Сервирайте веднага рибната паеля!

*Ако желаете, може да я поднесете с чеснова майонеза и парчета лимон.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Габриела
Габриела
15.10.2019 11:14
Страхотна рецепта!
Получи се много вкусно! :)
0
0