gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Банички»Банички Карталачки на сач

Банички Карталачки на сач

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k18k21
Банички Карталачки на сач
Снимка: Мария Симова
1 / 3
13/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Тези банички нямат нужда от реклама, трябва да се изядат, докато са топли и след това да се сподели рецептата с всички, които я поискат"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 350 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 20 г прясна
  • сирене - 200 г за поръсване
  • мазнина - 200 мл (смес от олио и масло) за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте.

Отделно натрошете маята и добавете захарта, налейте топлата вода и бъркайте, докато се разтворят. Сипете течната смес към брашното и замесете меко и еластично тесто.

Разделете тестото на 8 равни по големина топки, подредете топките върху набрашнен плат на разстояние една от друга и завийте топките с чиста кърпа за 20 минути.

Върху набрашнен плот разточете топките една по една на тънки кори. Всяка кора поръсете с част от разтопената мазнина и натрошеното сирене.

Навийте кората на руло, а рулото на охлюв (като вита баница) и разточете охлюва отново на кора. Така процедирате със всичките 8 топчета.

Нагрейте сача на силен огън. Намажете с мазнина и щом мазнината задими, поставете една от разточените карталачки и намелете огъня на умерен.

Печете баничките от двете страни, като ги мажете с мазнина от двете страни след изпичане.

Става бързо, лесно и много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: