gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Класически сарми с кисело зеле, кайма и ориз

Класически сарми с кисело зеле, кайма и ориз

rosicapirosicapi
Чирак
43163133290
Класически сарми с кисело зеле, кайма и ориз
Снимка: rosicapi
1 / 5
14/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Едни ги обичат по-големи, други - по-малки, важното е, че всички обичат сарми и ги хапват с удоволствие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънката се запържва - лукът, докато стане златист в олио, добавя се каймата и се намачква, готви се още няколко минути, като се добавят малко чубрица и червен пипер.

Оризът се сварява, докато е готов и се оставя водата да се поеме и да се сгъсти. Плънката и оризът се разбъркват добре.

Зелето се измива и се разделя на листа.

Във всеки лист от киселото зеле се слагат по няколко лъжици от плънката в зависимост от големината им и листата се завиват на зелеви сарми.

Подреждат се в тенджера и се заливат вода. Зелевите сарми се варят за около 50 минути на котлон.

Когато са готови, се запържва сосчето като в тиган се загрява олио, добавя се брашно и червен пипер, което се изсипва в тенджерата със сармите.

Оставя се да заври за 5-10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: