Сиренки с поливка

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k2k7
Сиренки с поливка
Снимка: Марияна
1 / 3
14/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Първо поливате, после хапвате, запомнихте ли"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. големи
  • прясно мляко - ½ ч.ч
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 1/3 кубче
  • брашно - колкото поеме за еластично тесто
  • сирене - 250 г
  • олио - за намазване на ръцете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с вилица 1 яйце в купа. Добавяме киселото мляко и отново разбиваме. Прибавяме солта.

Затоплено леко прясно мляко, слагаме захарта и 2 с.л брашно заедно с натрошената мая и разбъркваме.

Оставяме на топло да шупне. Добавяме и него в купата.

Прибавяме 2 с.л от олиото. Всичко разбиваме с вилица да се смеси.

На части слагаме предварително пресято брашно, колкото поеме до еластично тесто.

Оставяме да втаса на страна за 40 мин на топло покрито с кърпа.

От тестото си откъсваме топки колкото голямо яйце. Намазваме си ръцете с олио и ги разстиламе на кръг.

В купичка отделяме жълтъка от второто яйце и разбиваме много добре на пяна. Вътре прибавяме 1 с.л олио и сиренето, което предварително натрошаваме. Разбъркваме.

Взимаме от солената плънка и слагаме с лъжица в средата на всяко кръгче и оформяме като топка.

Така до изчерпване на количеството тесто и плънка.

Нареждаме в намазана с олио и набрашнена тава топките сиренки на не много голямо разстояние едно от друго.

В друга купичка разбиваме останалият жълтък от второто яйце и го прибавяме към останалата ни малка част от плънката.

Нанасяме поливката върху тестените закуски с четка.

Печем сиренките с поливка в загрята на 180°C фурна до готовност.

Да ви е сладко!

Хапваме топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: