Капоната с фъстъчено масло на фурна
Kaponata sa uljem od kikirikija u rerni
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Капоната с фъстъчено масло на фурна

Капоната с фъстъчено масло на фурна

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5316k1k2k
Капоната с фъстъчено масло на фурна
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
14/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"И на вас ли капоната ви звучи като супер вкусно ястие от Италианската кухня, защото и на нас"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • домати - 1 кг обелени нарязани
  • зехтин - 3 с.л. екстра върджин
  • брашно - по ваша преценка, за овалване
  • моцарела - 300 - 500 г
  • пармезан - 100 г настърган
  • фъстъчено олио - за пържене на вкус, или обикновено олио
  • сол - на вкус
  • босилек - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, подсушете ги и ги обелете. Нарежете ги на филийки до дебелина 2 или 3 мм и ги поставете в купа, поръсвайки ги с малко сол, за да пуснат горчивия си сок.

Покрийте ги с чиния и сложете тежест върху тях. Оставете ги така поне за 30 минути.

Междувременно пригответе соса, като сложите зехтина и обелените нарязани домати в тенджера. Гответе на слаб огън с капак за около половин час.

Изплакнете патладжаните, за да отстраните солта и горчивия сок, подсушете ги много добре с домакинска хартия.

В купа с брашно разбъркайте филийките една по една и ги запържете в горещото фъстъчено олио в тиган. Изцедете ги от маслото и ги сложете върху домакинска хартия.

Вземете тава за печене и изсипете от доматения сос за основата.

Подредете слой от пържени патладжани отгоре, след което отново полейте с доматения сос, настъргания пармезан и малко нарязана на кубчета моцарела. Разстелете още един слой патладжан и винаги поръсвайте с пармезан, моцарела и сос и така нататък, докато всички продукти свършат. Завършете със слой доматен сос и пармезан.

Печете капонатата във фурната на 200°С в продължение на 30 минути.

Извадете капонатата от фурната и я оставете да изстине, преди да поръсите с малко листа босилек.

Представих ви една от рецептите за приготвяне на италианската капоната - изключително вкусна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: