Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Месно руло с яйца, топено сирене и чушки

Месно руло с яйца, топено сирене и чушки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Месно руло с яйца, топено сирене и чушки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
14/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"Всички сте чували за Руло Стефани, ето това месно руло обаче е поне десет пъти по-вкусно"

Необходими Продукти

  • кайма - 650 - 700 г.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • лук - 1/2 голяма глава
  • цедено мляко - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • магданоз - 5 - 6 стръкчета, само листата
  • чубрица - 1 щедра щипка, ронена
  • кимион - 1 с.л. прясно смлян
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • сол - на вкус
  • олио - за намазняване
  • Плънка
  • яйца - 2 бр. големи, твърдо сварени
  • топено сирене - 5 - 6 порционни триъгълничета
  • червени чушки - 3 - 4 бр. печена, белена
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ви е омръзнало така познатото руло Стефани, ето един малко по-различен вариант на месно руло, който е невероятно сполучлив и вкусен.

На първо място, омесете хубаво каймата, като сложите към нея всички сухи подправки, солта, ситно скълцаните лук и магданоз и яйцето.

Оставете в хладилник за 1-2 часа и след това добавете содата, угасена в цеденото кисело мляко. Отново приберете за час на хладно, за да стегне.

От млякото каймата ще стане леко лепкава, но това не е проблем.

Вземете лист хартия за печене, разстелете го и го намазнете обилно с олио. С хубаво намазнени ръце разпределете каймата върху хартията равномерно във форма на правоъгълник. Пластът не трябва да е нито прекалено дебел, нито прекалено тънък.

Положете червените чушки, добре почистени и сцепени и разгърнати по цялата повърхност на каймата.

В средата по дължина наредете ивица от яйцата нарязани на четвъртинки и топеното сирене.

Посолете леко плънката и завийте на руло, подхващайки от по-дългата част хартията и сгъвайки навътре.

В двата края затворете, за да не излиза плънката при печене.

Хванете краищата на хартията и преместете рулото от кайма в тавичка. Запечатайте отново с хартията и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за около 1 час или докато забележите, че започва да се образува лек загар.

Тогава отвийте и увеличете фурната на 200 градуса, като продължите готвенето до хубава златиста коричка.

Готовото месно руло с плънка оставете да почине 10 минути, след като е готово. Най-добре да го завиете отново с хартията, аз понякога слагам и кърпа отгоре.

Поднесете месното руло с яйца, топено сирене и чушки топло с гарнитура от картофки, свежа салата или подходящ сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: