Фрикадели с чесън

Фрикадели с чесън

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
948289640
Фрикадели с чесън1 / 2
07/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
"Зад това непретенциозно име се крият най-вкусните телешки фрикадели, които сме опитвали!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филиите хляб в хладка вода за няколко минути. Извадете ги и ги изстискайте. Замесете кайма за фрикаделите от смляното говеждо месо, яйцата, счукания чесън, накиснатия хляб, наситнения лук и магданоз, оцета, кимиона. Може да добавите сол и черен пипер на вкус.

От готовата кайма се оформят фрикадели с големината на палец, които се оставят поне за 60 минути на хладно в хладилник.

Оваляйте фрикаделите в брашно и ги изпържете в силно сгорещен зехтин, след което ги оставете върху салфетка за да се отцедят от мазнината.

Загрейте 1/2 к.ч. зехтин. Запържете в нея 2 с.л. брашно. Когато се запържи до златисто добавете бялото вино и доматите - предварително обелени и настъргани. Сложете захарта и разбъркайте.

Варете соса на умерено силен огън, като непрекъснато разбърквате за да не изгори. Когато сосът се сгъсти пуснете вътре фрикаделите и варете поне 5 минути.

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: