Сладкиш Дунавски вълни

04/07/2013
"Невероятен сладкиш, които носи блаженство на небцето и душата!"
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76 304
  • Преглеждания за месеца5788
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маслото да се размекне, нарязано на парченца.

Разбъркайте пудинга с 50 мл мляко и захарта. Сложете останалото мляко да заври и прибавете пудинга при непрекъснато бъркане. Щом пак кипне и се сгъсти, пресипете крема в друга купа, покрийте с фолио, за да не образува коричка и оставете да изстине.

За блата разбийте яйцата със захарта, постепенно добавете олиото и накрая пресятото брашно с бакпулвера, редувайки го с млякото.

Сипете половината тесто в подмезнена и застлана с хартия за печене тавичка. Останалата смес разбъркайте с какаото и млякото. Внимателно излейте кафявата смес върху бялата. Отгоре разпределяте вишните и пъхнете сладкиша да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 30 минути. След това извадете сладкиша върху решетка и оставете да се охлади.

Разбийте размекнатото масло на крем и започнете да добавяте лъжичка по лъжичка от охладения пудинг при непрекъснато разбиване.

След като блатът е напълно изстинал, разпределете крема отгоре и сложете сладкиша в хладилника. За глазурата разтопете шоколада на водна баня и го разбъркайте с течния шоколад и маслото.

Поизстиналата глазура разпределете върху сладкиш Дунавски вълни и върнете в хладилника.

Рейтинг

5 19
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Джемиле Чешлиева
Дунавски вълни отведете към света на сладкото изкушение.
0
1
Наталия Петрова
Страхотна рецепта,ще опитам в най-скоро време.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
14.05.2016 20:05
ама много са красиви тези вълни, пък и като живееща на Дунава ще е грях да не го направя
2
0