Бишкотена торта Есен

Бишкотена торта Есен
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
18/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
36 мин.
Порции
6
"С тази бишкотена торта, есента ще се превърне в любимия ви сезон"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 200 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • течна сметана - 150 г
  • маскарпоне - 200 г
  • сладко от малини - 1/2 бурканче
  • прясно мляко - 200 мл
  • еспресо - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л. за млякото
  • ванилия - 1 бр. за млякото
  • коняк - 1 капачка
  • черен шоколад - 30 г настърган (80 %)
  • бисквитки - 6 бр. във форма на листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е лесна и вкусна торта с бишкоти, може да се приготви през всеки сезон.

В чаша прясно мляко се разбърква лъжица захар, ванилия и лъжица алкохол, при мен коняк и лъжица кафе еспресо.

Приготвя се кремът, като в купа се разбива течна сметана с 2 с.л. захар на крем. Добавя се маскарпоне и останалата захар. Продължаваме да разбиваме с миксера на пухкав вкусен крем до желаната гъстота.

В малка правоъгълна тавичка дъното се намазва с 2-3 с.л. крем.

Нарежда се един ред бишкоти, като всяка се топи в ароматното прясно мляко за кратко.

Отгоре се намазват тънко със сладко от малини. Намазва се половината крем, втори ред топени в прясно мляко бишкоти, сладко и завършваме с крем.

Заравнява се от всички страни и с вилица се оформя шарка на вълнички. С белачка за картофи се рендосва черен шоколад с 80 % какао и оставяме в хладилника за една нощ да омекнат бишкотите.

На другия ден се нарязва на квадрати и сервираме, като върху всяко парче торта поставяме по една бисквитка листо, за да напомня, че е есен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: