Ябълков крем сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Ябълков крем сладкиш
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
18/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Не знаем за вас, но ние вече си представяме как отхапваме от този сочен ябълков крем сладкиш - и гледката е много хубава"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • пълномаслено прясно мляко - 500 мл
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от един лимон
  • ябълки - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкишът е нещо между крем карамел и ябълков сладкиш. Макар че е капризен при печенето, защото трябва да стоите до фурната и да го наглеждате, ще ви хареса много.

Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Полейте ги със сока на един лимон и поръсете с чаена лъжичка канела. Объркайте добре. Оставете малко да попият и изхвърлете изпуснатата течност.

В голяма купа сложете омекналото краве масло и захарта. Разбийте с миксер до гладък крем.

Прибавете едно след друго яйцата, разбивайки с миксера, до пълното им усвояване. Прибавете пресятото с бакпулвера брашно. Излейте на струйка леко затопленото прясно мляко. Добавете ябълките.

Объркайте сместа добре. Тя е почти течна, при печенето се стяга, но не съвсем, все пак имаме крем сладкиш.

Застелете форма 24 см. с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Излейте сместа и подравнете.

Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 45-50 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче, то трябва да излиза от сместа леко влажно.

Изчакайте сладкиша да се охлади напълно преди да го извадите от формата. Готовият ябълков крем сладкиш поръсете с пудра захар!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
След 40 мин печене в сладкиша все още имаше течност. Все едно накиснат хляб. След още 10 мин.печене заприлича на рядък грис. Вкусът определено е хубав.
19.05.2023 03:39