Ябълкови пънчета
Panjići od jabuka

Ябълкови пънчета

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
4924k3k2k5
Ябълкови пънчета
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
19/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Мили дами, красиви сте, каквито сте, зарежете диетите и се насладете на тези уникални розички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и настържете ябълката на едро ренде. Прибавете към нея захарта, стафидите и 1-2 с.л. ром.

Смелете бисквитите в блендер и добавете и тях към сместа. Разтопете маслото.

Корите, които ползвах, са ръчно точени и печени на сач.

Вземете една кора и я намажете с разтопено масло. Поръсете от плънката и ситно нарязани орехи равномерно на всякъде. Навийте на руло. Нарежете рулото на няколко части, всяка с дължина 3-4 сантиметра.

Поставете ги в хартиени форми за мъфини и ги наредете в тавичка. Отгоре поръсете с още малко орехи.

Печете ябълковите пънчета в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути, докато се зачервят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: