Класически тиганици със сирене
Klasične tiganjice sa siromКлассические лепешки с брынзой
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Класически тиганици със сирене

Класически тиганици със сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k23k22
Класически тиганици със сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 4
19/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
18
"Не знаем колко е световният рекорд по изяждане на тиганици, но знаем, че ние сме го поставили и скоро няма да бъде подобрен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците в отделни купи. Разбийте белтъците на пухкав и гъст сняг.

Към жълтъците прибавете настърганото на ситно ренде сирене и разбъркайте на кремообразна смес.

Прибавете пресятото брашно и разбъркайте, добавете разбитите белтъци и разбърквате бавно и внимателно до еднородна смес.

Загрейте олиото на умерен огън, налейте от сместа със супена лъжица и пържите от двете страни, до златисто оцветяване.

Готовите тиганици поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

При сервиране, можете да поръсите с пудра захар или мед, или просто така!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: