Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с карфиол

Сладкиш с карфиол

Сладкиш с карфиол
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Който си го може, го може - ние сладкиш и от карфиол знаем как се прави"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 130 г
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 к.л.
  • джинджифил - 1 к.л. на прах
  • брашно - 3/4 ч.ч. от 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • карфиол - 1 голяма розичка
  • стафиди - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер до побеляване. Добавя се канела, джинджифил на прах и пресято брашно с бакпулвера.

От глава карфиол се къса една голяма роза и стеблата се изрязват. Останалата част се нарязва на парчета и слагаме в чопър.

Смила се за кратко на пулсации да се получи като карфиолен ориз и добавяме в тестото.

Разбърква се добре и сипваме върху хартия за печене в тава 24 см. Отгоре се разпределят стафиди.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 25 минути, при всяка печка е различно. Изважда се и охладен се поръсва с пудра захар.

За първи път правя сладкиш с карфиол, хареса ми!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: