Мусака по гръцки

Мусака по гръцки
Снимка: Любомира Нейкова
1 / 4
20/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Чудим се дали в Гърция на муската по гръцки не ѝ казват просто мусака"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на ленти по 1 см, осоляваме и оставяме да се отцедят. След това леко ги запържваме и ги оставяме на кухненска салфетка да попие излишната мазнина.

През това време приготвяме плънката: запържваме нарязания на полумесеци лук и след това добавяме каймата. Запържваме я и когато е готова добавяме доматения сок. Оставяме да покъкри 5 минути и добавяме наситнените чесън и магданоз.

Картофите и доматите нарязваме на шайби.

Редим мусаката: първи ред патладжани, след това картофи, плънка и отгоре кръгчета домат. След това редим отново картофи, плънка и най-отгоре патладжани.

Печем мусаката на 180 градуса около 20-25 минути.

Всички продукти за заливката се разбиват и се залива готовата мусака. Запичаме още 10 митути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: