Начин на приготвяне
Почистете пуешките гърди от ципички и ги нарежете на едри хапки.
Запържете ги в зехтина на силен огън, докато побелеят, но отвътре все още не са готови. Извадете в чиния и поръсете с черен пипер.
В тигана при зехтина от запържването на месото сложете бучка масло и когато се разтопи прибавете лука и сливите нарязани на тънки жулиени, заедно със захарта и две щипки сол. Намалете огъня и гответе до омекване на продуктите.
Ще се образува гъсто сокче отделено от соковете на лука и сливите, а захарта с маслото ще започнат да се карамелизират.
Не допускайте да загаря и бъркайте, а когато сосчето се редуцира налейте виното и малко вода.
Варете още 3-4 минути и пасирайте до желаната от вас гладкост.
Полученият сос ще е гъст, затова налейте още вода, за да разредите, изстискайте сока от лайм и сложете полуготовите хапки.
Гответе на бавен огън 15 минути или докато сосът стане с желаната от вас консистенция, а месото е готово.
Регулирайте на сол, за да контрастира сладко- киселата нотка със солената.
Поднесете хапките в сладко-кисел сос топли.
Добър апетит!