Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Топла пикантна салата с карфиол и маслини

Топла пикантна салата с карфиол и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Топла пикантна салата с карфиол и маслини
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
"Паднат ли температурите навън, време е да отворим книгата с топлите салати - а тази е топ"

Необходими Продукти

  • карфиол - 600 г
  • маслини - 100 г черни
  • чесън - 2 скилидки
  • лют червен пипер - щедра щипка едро смлян
  • магданоз - щипка
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на малки розички.

В тиган налейте една кафяна чашка зехтин. Загрейте и запържете две скилидки чесън до златисто. Извадете скилидките.

Пуснете карфиола в ароматизирания зехтин и запържете за кратко, като разбърквате. Налейте една чаена чаша топла вода.

Захлупете съда и задушете зеленчука почти до омекване.

Прибавете маслините и довършете готвенето за още около 5 мин.

Прехвърлете салатата с карфиол в подходяща чиния. Овкусете с наситнен магданоз и щипка едро смлян лют червен пипер.

Поднесете топлата пикантна салата с маслини и карфиол като самосточтелно ястие или гарнитура за печено месо!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: