gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Зеленчукова Супа»Кремсупа от карфиол и пащърнак

Кремсупа от карфиол и пащърнак

Кремсупа от карфиол и пащърнак
Снимка: Любомира Нейкова
1 / 2
22/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Нежна кремсупа, с която да поглезите небцето и стомаха - нали няма нужда да напомняме за крутоните"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на цветчета, картофите се обелват и нарязват на кубчета, пащърнакът се изчиства от жилката в средата и се нарязва на кубчета.

В подсолена вода, около 1.5 л, се сваряват зеленчуците.

Лукът се нарязва на кубчета и се запържва.

С пасатор сварените зеленчуци се пасират заедно с бульона и след това към тях се добавят млякото, маслото и черен пипер.

Оставя се супата да заври и се добавя и запърженият лук.

По желание кремсупата се сервира с крутони или запържени късчета бекон.

Лично аз при сервиране на кремсупа от карфиол и пащърнак слагам и 2-3 капки Универсален сос на Маги.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: