Пълнена кокошка по гръцки

08/07/2013
Галя Васева
отГаля ВасеваНовак
"Представяме ви един от шедьоврите на Гръцката кухня - ароматна пълнена кокошка. Наздраве!"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 049
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстискайте лимоните, като запазите 1 половинка. Натрийте птицата с лимон и сол и оставете поне за 30 минути на хладно.

Вътрешностите на кокошката се нарязват на ситно и се запържват в малко зехтин. Когато се зачервят равномерно се добавят подправките на вкус, 1-2 с.л. лимонов сок. Разбъркваме и добавяме галетата и маслините.

Към сместа от кокоши дреболии добавяне настъргания кашкавал. Напълваме кокошката и я зашиваме.

Омазняваме пълнената кокошка със зехтин, поливаме я с остатъка от лимоновия сок и слагаме в силно загрята фурна за 1 час. От време на време поливаме със соса от печенето.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар