Противогрипна кремсупа от тиква със сметана
Krem supa od bundeve sa pavlakom protiv gripa
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Тиквена Супа»Противогрипна кремсупа от тиква със сметана

Противогрипна кремсупа от тиква със сметана

Petia RadevaPetia Radeva
Новак
452978
Противогрипна кремсупа от тиква със сметана
Снимка: Petia Radeva
1 / 3
23/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Едно от предимствата на тази противогрипна супа, е че действа веднага, на секундата"

Необходими Продукти

  • тиква - около 500 г
  • картофи - 2 средно големи
  • моркови - 2 бр.
  • целина - корен
  • джинджифил - 2 см корен
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • карамфил - 3 бр
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • куркума - 1 ч.л
  • сол
  • масло - 2 с.л
  • заквасена сметана
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме почистената тиква на дребни парчета. Слагаме в тенджера с малко вода, колкото да покрие тиквата.

Прибавяме карамфила, картофите, морковите, лука, целината, джинждифила и чесъна също на парченца.

Ври на слаб огън до омекване на съставките.

Сваляме от котлона, изваждаме карамфила, пасираме, добавяме сол, лют червен и черен пипер на вкус, куркума, маслото и връщаме кремсупата от тиква на котлона за 5 минути.

При необходимост може да се добави вода, зависи колко гъсто предпочитате.

Сервираме противогрипната кремсупа от тиква в подходящ съд с лъжица заквасена сметана за балансиране на вкуса, резенче лимон и листенце зелена подправка за завършек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: