gotvach.bg»Рецепти»Салати»Руска Салата»Нисковъглехидратна руска салата

Нисковъглехидратна руска салата

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5336k1k2k
Нисковъглехидратна руска салата
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
23/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
4
"Не искаме да споменаваме напразно името божие, но тази нисковъглехидратна руска салата е .. О, боже ..."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Първо, няколко думи за вкуса на нисковъглехидратната руската салата. Изключително лека и приятна консистенция. Количеството на отделните продукти е балансирано и вкусът е чудесен. Карфиолът прекрасно се свързва с ароматите от зеленчуци и шунката или в случая мортаделата и се допълват много добре.

Първо, сварявате карфиола и морковите за 10-12 минути. Морковите не се разваряват - трябва да останат по-твърди. Грахът се измива и слага в цедка, за да се отцеди от водата. Ако е замразен - се измива, докато се размрази добре.

Краставичките срязвате на две по дължината и също оставяте да се отцедят. Нарязвате на дребни кубчета краставичките и морковите, шунката и се поставят в голяма купа, която предвидливо трябва да събере всички продукти.

Нарязвате розичките на карфиола също на дребни късчета. Прибавя се отцеденият грах и майонезата. Посолявате на вкус и разбъркватe внимателно, като загребватe от дъното и се поставятe отгоре.

Купата се покрива със свежо фолио (или капак) и прибира в хладилник за поне 1 часа.

Колкото повече стои и охлажда - толкова по-вкусна става.

Майонезата:

Поставяте в купа яйцето, изливате шарлана и пасирате с издърпване леко нагоре. Готова е за секунди майонезата, лесно и здравословно. По желание можете да добавите щипка сол и лимон.

Изключително вкусна руска салата! Опитайте моята рецепта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: